diabICT

Informacije o projektu
Naziv projekta: Tehnološka platforma za nove ICT strategije u terapiji i kontroli dijabetesa 
Name: DIABICT
Nositelj projekta: Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER)
Partner projekta: S.D. Informatika d.o.o.
Trajanje projekta: Od: 1.11.2014. Do: 28.2.2016.
Ukupna vrijednost projekta: 3.767.493,00 HRK
Bespovratna sredstva iz EFRR: 2.905.752,90 HRK

 

Projekt se zasniva na potrebi rješavanja medicinskih i javnozdravstvenih problema vezanih uz dijabetes te nudi rješenja koja su globalno primjenjiva, a sama istraživanja i prijenos znanja usmjerena su prema MSP koji će u konačnosti proizvesti tehničko rješenje za tržište. 


Glavni ciljevi projekta

Glavni cilj projekta je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, na način da partner iz gospodarstva surađuje u istraživanju, razvoju i inovacijama. Cilj projekta diabICT je izgradnja znanja, ljudskih resursa i laboratorija za jačanje potpore gospodarstvu, prvenstveno malim i srednjim tvrtkama u osmišljavanju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda u zdravstvu, susjednim i ostalim područjima.

Istraživanje i razvoj rezultirat će inovativnom višenamjenskom tehnološkom platformom za nove ICT strategije u terapiji i kontroli dijabetesa, koji će omogućiti prevenciju, poboljšanje kvalitete života osoba oboljelih od dijabetesa, te bolju kontrolu i samokontrolu dijabetesa i time pozitivno utjecati na smanjenje komplikacija i posredno na smanjenje direktnih i indirektnih troškova u zdravstvu. Generička rješenja predložene tehnološke platforme, omogućiti će primjenu stečenih znanja i vještina i u susjednim i ostalim područjima.